ZaImota.com

Затвори | Отпечатай

Брокер за контакт:

Детелина Манолова
тел. 02 / 4428001
моб. 0885 078 748
епоща: manolova@zaimota.com

Номер на офертата: AID573

Хотел

Град/Област: Бобошево
Нас.място/Квартал: Център
Площ: 1 060 кв.м. ( €/кв.м.)
Цена: 59 000 €
Етаж: 1 от 3
Строителство: Тухла
Тип: В строеж
Курорт в странатаИмота е в: Курорт в страната
Две фамилни къщи, които са с виза скица за проектиране на хотел и архитектурен план на хотела. Постройките се намират в центъра на град Бобошево (80км югозападно от София в посока Благоевград). Градчето е наричано още Българския Йерусалим, изключително атрактивно място за еко и културен туризъм. Постройките са с 1060 РЗП, дворно място 400м2, нуждаят от реконструкция, строени са 1922 година със специфичните фасадни орнаменти, които ги правят много атрактивни. Освен продажба е възможно сътрудничество от инвеститор, свързано с реконструкция на сградата и привеждането и във вид, който да може да функционира като хотел.
Обектът се намира в селска община и може да се кандидатстван по проект на ЕС за селските региони.
Има разрешително за преустройство на хотел с 8 класически стаи, 4 апартамента, 2 бр. tower стаи, 2 бр. лукс апартаменти, ресторант, механа, рецепция, ресторант - лятна градина, офис, фитнес, сауна. Възможно предназначение: хотел, клиника, старчески дом.
Собствениците също така предлагат и съдружие срещу сумата от 75 000 евро, които ще бъдат инвестирани в реконструкция на сградата и привеждане във вид, в който може да започне да работи като хотел.
В непосредствена близост до хотела се намира река Струма. Подходящи дейности за развитие: риболов, каякинг, рафтинг, пешеходни турове с планински водачи, колотурове с планински велосипеди, екскурзии в района на Бобошево - природни феномени, защитени местности, ендемични растителни и животински видове, ексурзия по стъпките на Св.Иван Рилски, орнитоложки туризъм. В непосредствена близост се намира Руенския манастир, село Скрино, родното място на най-големия български светия Св.Иван Рилски. На изключително малка площ има много културни храмове, датиращи от ІХ-Х век.
Обектът се намира до зона Натура 2000, включен в списъка за защитените територии, с наличие на растителни и животински видове, които са в червената книга, което го прави много атрактивен за орнитоложки туризъм.